Dogodki

Datum: 08. 10. 2018 - 08. 10. 2018

Nova kategorizacija in promocijska taksa

Pregled in predstavitev pogojev za opravljanje dejavnosti sobodajalstva, predstavitev novega sistema kategorizacije nastanitvenih obratov in novih označevalnih tabel za nastanitvene obrate, predstavitev novosti – promocijske takse in drugih vidikov poslovanja.

Datum: 06. 11. 2018 - 06. 11. 2018

Ali veste kako ravnati v različnih situacijah v poslovnem svetu? Ali veste kdaj lahko ponudite roko prvi in kako se pravilno rokujete? Kako primerno komunicirati po elektronski pošti, po telefonu? Ste prepričani, da v situacijah resnično ravnate v skladu s pravili bontona in pravili komunikacije, ki veljajo v poslovnem svetu? To je pomemben del znanj v svetu podjetništva.

Datum: 02. 10. 2018 - 02. 10. 2018

Nastopanje je del vsakdana in vsak od nas je po poklicu govorec, saj se dnevno srečujemo s sestanki z zaposlenimi, nadrejenimi ali poslovnimi partnerji, s konferencami, predstavitvami in predavanji, s strankami ali z mediji.

Odličen javni nastop in izjemno prezentiranje sta ključni veščini dobrih govorcev. Uspešno prezentiranje predstavlja več kot samo posredovanje informacij – spodbuja koncentracijo in pozornost, odkriva najpomembnejše informacije in omogoča učinkovito učenje.

Zato je zelo pomembno, da smo v svoji komunikaciji in svojih predstavitvah jasni, zanimivi in kredibilni. Dober nastop je poleg strokovnosti rezultat pripravljenosti, suverenosti in samozavesti – veščin, ki jih lahko do potankosti izpilimo s treningi. Zato smo z veseljem medse povabili poznavalko in trenerko javnega nastopanja Anjo Križnik Tomažin.

Datum: 25. 09. 2018 - 25. 09. 2018

Kako ustanoviti firmo, katera organizacijska oblika je najustreznejša? Se splača biti normiranec? Kaj so prispevki? Kako obračunati plačo in kakšen je strošek delodajalca? Pregledalo se bo tudi, kaj so prihodki, stroški, odhodki ter kaj je bilanca stanja in izkaz poslovnega izida. Ali veste, kakšen je pravilno izstavljen in prejet račun? Kaj pa druga računovodska in davčna poročila? Vse to in še več boste izvedeli na delavnici.

Datum: 18. 09. 2018 - 18. 09. 2018

Ali je kaj sredstev za naše podjetnike?
Kje dobiti sredstva za podjetniške projekte?

Pregled slovenskih in evropskih programov za sofinanciranje podjetniških projektov s poudarkom na mikro, malih in srednje velikih podjetjih in na kaj morajo biti podjetniki še posebej pozorni pri pripravi in ustreznem vodenju projekta, financiranega z EU sredstvi, in kako se uspešno prijaviti na razpis. Kaj je crowdfunding, poslovni angeli? Ali obstajajo alternative?

Datum: 05. 06. 2018 - 19. 06. 2018

Vse pogosteje se v sklopu koncepta digitalizacije govori tudi o t.i. internetu stvari (angleško Internet of Things – IoT). Kaj se skriva pod tem izrazom? Kaj te naprave ponujajo splošnemu uporabniku? Kakšne so prednosti in slabosti teh novonastalih tehnologij? Kako lahko kot domači navdušenec nad novimi tehnologijami tudi sami izdelamo IoT napravo?

Datum: 18. 05. 2018 - 18. 05. 2018

Izobraževanje za začetnike in uporabnike osnovnih funkcionalnosti

Vas zanima, kaj počenejo uporabniki na vaši spletni strani? Kateri kanal pripelje največ uporabnikov? In kateri kanal je najbolj učinkovit pri prodaji?

Potem vabljeni na naše izobraževanje, kjer bomo praktično prikazali, kako v Google Analitiki najti odgovore na ta in še več vprašanj, ki bi jih morali poznati vsi sodobni marketingarji in podjetniki. Po zaključku boste slušatelji znali zagotoviti kakovost svoji spletnih podatkov in v poplavi možnosti najti tiste uvide, ki vam bodo pomagali pri optimizaciji spletnih aktivnosti in rasti podjetja.

Izobraževanje je namenjeno podjetnikom in marketingarjem, ki še nimate poglobljenega znanja o uporabi Google Analitike – ste začetniki ali pa uporabljate zgolj osnovne funkcionalnosti.

Datum: 19. 04. 2018 - 19. 04. 2018

V zadnjih letih pogosto slišimo za pojem 'umetna inteligenca' in vse pogostejše so razprave o tem, ali je le-ta pozitivna ali negativna. Bo s svojimi zmogljivostmi pripeljala do zmanjšanja števila delovnih mest in posledičnih socialnih težav, ali pa bo omogočila hitrejši napredek z rastjo kvalitete življenja zaradi prodornejših rešitev, ki bodo nastale s pomočjo strojnega učenja?  

Na ta in na številna druga vprašanja bo na četrtkovem dogodku spregovoril dr. Marko Thaler, ki je med drugim vodja Kolektor Labs, strokovnjak za področje umetne inteligence in strojnega učenja. Če vas zanima, kje se umetna inteligenca že uporablja, kakšne so njene prednosti in slabosti, vas vabimo na predavanje, namenjeno vsem, od začetnikov in nepoznavalcev področja, pa do posameznikov, ki se s tem področjem že ukvarjajo in bodo lahko priložnost izkoristili za pogovor z dr. Thalerjem.

Datum: 17. 04. 2018 - 17. 04. 2018

Poznate Etsy? Etsy je svetovno tržišče za unikatne in kreativne izdelke. Je dom cele vrste posebnih in edinstvenih predmetov, od ročno izdelanih do vintage izdelkov.  Prodajalcem omogoča, da svoje ideje pretvorijo v uspešen posel, saj jih povezuje z milijoni kupcev, ki na spletu iščejo kreativne, drugačne in edinstvene izdelke.

Če tudi vi iščete nove prodajne kanale za svoje rokodelske izdelke, razmišljate o trženju preko Etsy ali pa že morda imate trgovino na tej platformi in bi jo želeli nadgraditi, bo tokratno predavanje ravno pravšnje za vas!

Datum: 03. 04. 2018 - 03. 04. 2018

Poznate destinacijo Radol'ca Pristno sladka? Veste, da je v kratkem času postala ena od zelo prepoznavnih in uglednih turističnih znamk? Da je postala sinonim za inovativne butične turistične produkte, ki so stkani okoli lokalne vsebine in tradicije, vendar s pridihom sodobnosti?

Če želite o njihovi zgodbi izvedeti kaj več in se naučiti česa novega, ste vabljeni v našo družbo. Predavateljici Marcela Klofutar, predstavnica turističnega ponudnika Vila Podvin, ter Nataša Mikelj, direktorica Javnega zavoda Turizem Radovljica, bosta predstavili vsaka svoj pogled in vlogo pri razvoju turistične destinacije, prva skozi oči turističnega ponudnika, druga skozi oči javnega zavoda za razvoj turizma. Javni zavod Turizem Radovljica je začel delovati pred 8. leti. Majhna ekipa je začela s povezovanjem ključnih turističnih akterjev razvijati projekte, ki so pripomogli k večji prepoznavnosti turistične destinacije na nacionalni ravni. Pri tem je bilo vedno zelo pomembno znanje in samostojno delo posameznih turističnih ponudnikov v občini ter njihovo medsebojno povezovanje.

Datum: 21. 03. 2018 - 21. 03. 2018

Bi želeli postati sobodajalec, pa ne veste, kako se tega lotiti in kakšna je zakonodaja, ki ureja to področje? Morda že oddajate turistične nastanitve in bi želeli poslovati preko spletnega portala Airbnb, ki popotnikom ponuja rezervacijo in oddajo edinstvenih prenočišč po vsem svetu? Želite postati odličen Airbnb gostitelj?

Potem ste vabljeni na seminar Airbnb poslovanje, na katerem nam bo izkušena sobodajalka in so-gostiteljica ter svetovalka za sobodajalce Klara Korenč predstavila pogoje za legalizacijo sobodajalstva ter potek poslovanja preko Airbnb.

Datum: 20. 02. 2018 - 20. 02. 2018

V torek, 20. februarja 2018, vas ob 16. uri vabimo na delavnico, na kateri boste izvedeli vse o spletni prodaji in postavitvi spletne trgovine!

Vsebina:

  • raziskava trga in konkurence,
  • izdelava poslovnega načrta,
  • pregled zakonodaje in predpisov,
  • izbira spletne domene, platforme in gostovanja,
  • skladiščenje,
  • distribucija,
  • embalaža,
  • prodaja.

Datum: 23. 01. 2018 - 23. 01. 2018

Letošnji januar na turističnem področju širše regije zaznamuje otvoritev Leta evropsko-kitajskega turizma 2018 (ECTY). Po uradni otvoritvi 18. in 19. januarja v Benetkah se načrtuje val operativnih in marketinških aktivnosti, ki naj bi Evropo kot turistično destinacijo še bolj približale kitajskim izletnikom.

Na izobraževanju bodo predstavljeni obeti za ta del Evrope, Slovenijo in širšo regijo. Opisani bodo profili kitajskih turistov nove generacije, kako se nanje pripraviti in kako si olajšati komunikacijske prepreke. S tržnega stališča bodo opisani načini informiranja, predstavitve in trženja turističnih produktov in storitev. Spoznane trende bomo poskusili aplicirati tudi na nadgradnjo storitev in ponudbe za širše ciljne skupine.