Dogodki

Datum: 05. 06. 2018 - 19. 06. 2018 | Lokacija: Coworking Idrija, Arkova 43

Vse pogosteje se v sklopu koncepta digitalizacije govori tudi o t.i. internetu stvari (angleško Internet of Things – IoT). Kaj se skriva pod tem izrazom? Kaj te naprave ponujajo splošnemu uporabniku? Kakšne so prednosti in slabosti teh novonastalih tehnologij? Kako lahko kot domači navdušenec nad novimi tehnologijami tudi sami izdelamo IoT napravo?

Datum: 18. 05. 2018 - 18. 05. 2018 | Lokacija: Coworking Idrija, Arkova ulica 43

Izobraževanje za začetnike in uporabnike osnovnih funkcionalnosti

Vas zanima, kaj počenejo uporabniki na vaši spletni strani? Kateri kanal pripelje največ uporabnikov? In kateri kanal je najbolj učinkovit pri prodaji?

Potem vabljeni na naše izobraževanje, kjer bomo praktično prikazali, kako v Google Analitiki najti odgovore na ta in še več vprašanj, ki bi jih morali poznati vsi sodobni marketingarji in podjetniki. Po zaključku boste slušatelji znali zagotoviti kakovost svoji spletnih podatkov in v poplavi možnosti najti tiste uvide, ki vam bodo pomagali pri optimizaciji spletnih aktivnosti in rasti podjetja.

Izobraževanje je namenjeno podjetnikom in marketingarjem, ki še nimate poglobljenega znanja o uporabi Google Analitike – ste začetniki ali pa uporabljate zgolj osnovne funkcionalnosti.

Datum: 19. 04. 2018 - 19. 04. 2018 | Lokacija: Coworking Idrija, Arkova ulica 43

V zadnjih letih pogosto slišimo za pojem 'umetna inteligenca' in vse pogostejše so razprave o tem, ali je le-ta pozitivna ali negativna. Bo s svojimi zmogljivostmi pripeljala do zmanjšanja števila delovnih mest in posledičnih socialnih težav, ali pa bo omogočila hitrejši napredek z rastjo kvalitete življenja zaradi prodornejših rešitev, ki bodo nastale s pomočjo strojnega učenja?  

Na ta in na številna druga vprašanja bo na četrtkovem dogodku spregovoril dr. Marko Thaler, ki je med drugim vodja Kolektor Labs, strokovnjak za področje umetne inteligence in strojnega učenja. Če vas zanima, kje se umetna inteligenca že uporablja, kakšne so njene prednosti in slabosti, vas vabimo na predavanje, namenjeno vsem, od začetnikov in nepoznavalcev področja, pa do posameznikov, ki se s tem področjem že ukvarjajo in bodo lahko priložnost izkoristili za pogovor z dr. Thalerjem.

Datum: 17. 04. 2018 - 17. 04. 2018 | Lokacija: Coworking Idrija, Arkova 43

Poznate Etsy? Etsy je svetovno tržišče za unikatne in kreativne izdelke. Je dom cele vrste posebnih in edinstvenih predmetov, od ročno izdelanih do vintage izdelkov.  Prodajalcem omogoča, da svoje ideje pretvorijo v uspešen posel, saj jih povezuje z milijoni kupcev, ki na spletu iščejo kreativne, drugačne in edinstvene izdelke.

Če tudi vi iščete nove prodajne kanale za svoje rokodelske izdelke, razmišljate o trženju preko Etsy ali pa že morda imate trgovino na tej platformi in bi jo želeli nadgraditi, bo tokratno predavanje ravno pravšnje za vas!

Datum: 03. 04. 2018 - 03. 04. 2018 | Lokacija: Coworking Idrija, Arkova ulica 43.

Poznate destinacijo Radol'ca Pristno sladka? Veste, da je v kratkem času postala ena od zelo prepoznavnih in uglednih turističnih znamk? Da je postala sinonim za inovativne butične turistične produkte, ki so stkani okoli lokalne vsebine in tradicije, vendar s pridihom sodobnosti?

Če želite o njihovi zgodbi izvedeti kaj več in se naučiti česa novega, ste vabljeni v našo družbo. Predavateljici Marcela Klofutar, predstavnica turističnega ponudnika Vila Podvin, ter Nataša Mikelj, direktorica Javnega zavoda Turizem Radovljica, bosta predstavili vsaka svoj pogled in vlogo pri razvoju turistične destinacije, prva skozi oči turističnega ponudnika, druga skozi oči javnega zavoda za razvoj turizma. Javni zavod Turizem Radovljica je začel delovati pred 8. leti. Majhna ekipa je začela s povezovanjem ključnih turističnih akterjev razvijati projekte, ki so pripomogli k večji prepoznavnosti turistične destinacije na nacionalni ravni. Pri tem je bilo vedno zelo pomembno znanje in samostojno delo posameznih turističnih ponudnikov v občini ter njihovo medsebojno povezovanje.

Datum: 21. 03. 2018 - 21. 03. 2018 | Lokacija: Coworking Idrija, Arkova ulica 43.

Bi želeli postati sobodajalec, pa ne veste, kako se tega lotiti in kakšna je zakonodaja, ki ureja to področje? Morda že oddajate turistične nastanitve in bi želeli poslovati preko spletnega portala Airbnb, ki popotnikom ponuja rezervacijo in oddajo edinstvenih prenočišč po vsem svetu? Želite postati odličen Airbnb gostitelj?

Potem ste vabljeni na seminar Airbnb poslovanje, na katerem nam bo izkušena sobodajalka in so-gostiteljica ter svetovalka za sobodajalce Klara Korenč predstavila pogoje za legalizacijo sobodajalstva ter potek poslovanja preko Airbnb.

Datum: 20. 02. 2018 - 20. 02. 2018 | Lokacija: Coworking Idrija, Arkova ulica 43

V torek, 20. februarja 2018, vas ob 16. uri vabimo na delavnico, na kateri boste izvedeli vse o spletni prodaji in postavitvi spletne trgovine!

Vsebina:

  • raziskava trga in konkurence,
  • izdelava poslovnega načrta,
  • pregled zakonodaje in predpisov,
  • izbira spletne domene, platforme in gostovanja,
  • skladiščenje,
  • distribucija,
  • embalaža,
  • prodaja.

Datum: 23. 01. 2018 - 23. 01. 2018 | Lokacija: Idrija, Arkova 10

Letošnji januar na turističnem področju širše regije zaznamuje otvoritev Leta evropsko-kitajskega turizma 2018 (ECTY). Po uradni otvoritvi 18. in 19. januarja v Benetkah se načrtuje val operativnih in marketinških aktivnosti, ki naj bi Evropo kot turistično destinacijo še bolj približale kitajskim izletnikom.

Na izobraževanju bodo predstavljeni obeti za ta del Evrope, Slovenijo in širšo regijo. Opisani bodo profili kitajskih turistov nove generacije, kako se nanje pripraviti in kako si olajšati komunikacijske prepreke. S tržnega stališča bodo opisani načini informiranja, predstavitve in trženja turističnih produktov in storitev. Spoznane trende bomo poskusili aplicirati tudi na nadgradnjo storitev in ponudbe za širše ciljne skupine.