Upravljanje podjetniškega premoženja

Objavljeno:

Kako upravljati podjetniško premoženje in katere napake so najpogostejše pri razporejanju financ? Ali veste kam s finančnimi presežki in če so nepremičnine res najboljša naložba za vaše podjetje? Kaj pa se zgodi s podjetjem v primeru dedovanja ali prenosa? Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija d.o.o. Idrija vas vabi na delavnico Upravljanje podjetniškega premoženja.

Kdaj: torek, 17.9.2019 ob 17.00 uri

Trajanje: 4 ure

Kje: Coworking Idrija, Arkova ulica 43, Idrija

VSEBINA SEMINARJA:

  • Strateška razporeditev premoženja, napake pri razporejanju financ in premoženja družinskih podjetij, delitev premoženja podjetniške družine
  • Kam s finančnimi presežki?
  • Finančni produkti, ročnost naložb v podjetjih, factoring
  • Nepremičnine kot naložba
  • Davčni vidik zapuščin (prenos podjetij, prodaja podjetij, dedovanje podjetij, smrt podjetnika)
  • Odgovori na vprašanja udeležencev

 

Predavatelji:

  • Marinac Mirjam, Rafis d.o.o. – direktorica podjetja Rafis d.o.o., certificirani računovodja specialist z več letnimi izkušnjami na področju računovodstva in svetovanju podjetjem
  • mag. Samo Lubej, Prosperita Family Office - je eden izmed vodilnih slovenskih neodvisnih strokovnjakov na področju naložbenih financ in premoženjskega svetovanja. Ob tem je podjetnik, vlagatelj, predavatelj, svetovalec in avtor oz. soavtor šestih knjig. Na področju naložbenih financ je svetoval že več kot 700 posameznikom, družinam in podjetjem.
  • Mateja Ahej, Prosperita Family Office - se že od leta 2007 profesionalno ukvarja z lastniškimi preoblikovanji podjetij (M&A), svetovanjem družinskim podjetjem, finančnim upravljanjem ter vrednotenjem malih in srednjih podjetij. Je tudi avtorica številnih člankov in predavanj s področja prodaje podjetij, vrednotenja podjetij, korporativnih financ in davkov. Kot mentorica startupom in mladim podjetjem sodeluje v programih Go:Global Slovenia Tehnološkega parka Ljubljana in Tovarne podjemov Maribor.

Seminar je za udeležence brezplačen.

Prijave in dodatne informacije: za udeležbo na predavanju je potrebna predhodna prijava na e-mail tina.lisac@icra.si ali 040 315 335. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

Vljudno vabljeni!

-----

Delavnica je financirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, javne agencije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije, s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se v okviru Javnega razpisa za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022, SPOT regije.

Image

Zadnje novice