Umetnost javnega nastopanja

Objavljeno:

Nastopanje je del vsakdana in vsak od nas je po poklicu govorec, saj se dnevno srečujemo s sestanki z zaposlenimi, nadrejenimi ali poslovnimi partnerji, s konferencami, predstavitvami in predavanji, s strankami ali z mediji.

Odličen javni nastop in izjemno prezentiranje sta ključni veščini dobrih govorcev. Uspešno prezentiranje predstavlja več kot samo posredovanje informacij – spodbuja koncentracijo in pozornost, odkriva najpomembnejše informacije in omogoča učinkovito učenje.

Zato je zelo pomembno, da smo v svoji komunikaciji in svojih predstavitvah jasni, zanimivi in kredibilni. Dober nastop je poleg strokovnosti rezultat pripravljenosti, suverenosti in samozavesti – veščin, ki jih lahko do potankosti izpilimo s treningi. Zato smo z veseljem medse povabili poznavalko in trenerko javnega nastopanja Anjo Križnik Tomažin.

Če se nam pridružite, boste usvojili:

 • prepričljiv in suveren poslovni nastop,
 • pravilno dihanje s prepono,
 • jasno artikulacijo in interpretacijo,
 • odpravo motečih mašil,
 • samozavestno in razumljivo verbalno komunikacijo,
 • verodostojno govorico telesa,
 • upravljanje s tremo,
 • prilagajanje glasu sporočilu,
 • pravilno strukturiranje in jasno podajanje sporočila,
 • kako postati dober pripovedovalec ter
 • uspešno pripravo na nastop.

Kdaj: torek, 2. oktober 2018,  ob 17. uri.

Trajanje: delavnica bo trajala 4 šolske ure, do 20. ure, z vmesno kratko pavzo. Delavnica bo potekala tako, da udeleženec najprej spozna osnovno teorijo javnega nastopanja, ki jo v nadaljnjih urah pilimo s praktičnimi vajami. Vsak udeleženec, ki bo želel vaditi nastop pred skupino, se bo posnel na kamero. Posnetek bo nato udeleženec prejel na svoj e-mail za lastno nadaljnjo nadgradnjo.

Kje: Coworking Idrija, Arkova ulica 43.

Predavateljica: delavnico bo izvedla Anja Križnik Tomažin, strokovnjakinja javnega in poslovnega nastopanja, trenerka komunikacijskih veščin, certificirana executive in Jungian coach-inja ter SDI mojstrica. Anjino široko znanje in bogate izkušnje na področju javnega nastopanja in komuniciranja so rezultat njene dolge uspešne kariere televizijske voditeljice, 10 let dela trenerke, fasilitatorke in predavateljice ter strastne iskalke znanja o različnih načinih komuniciranja in metodah coachinga v zadnjih šestih letih. Svoje znanje prenaša na posameznike in skupine pri izpopolnjevanju njihovega nastopa, komuniciranja ter osebne in poslovne rasti.

Prijave: za udeležbo na predavanju je potrebna predhodna prijava. Prijavite se lahko na elektronski naslov: mateja.bizjak@icra.si ali po telefonski številki 05 37 43 911.

Število mest je omejeno. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

Vljudno vabljeni!

 

Delavnica je za udeležence brezplačna, saj je sofinancirana s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije, v okviru projekta STARTAP! IDRIJA-CERKNO. Partnerji in tudi sofinancerji projekta so: Občina Idrija, Občina Cerkno, Smart Optometry d.o.o., Certa d.d., Zveza društev Mladinski center Idrija in Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija d.o.o. Idrija.

Zadnje novice