Umetna inteligenca: Predavanje in pogovor z dr. Markom Thalerjem

Objavljeno:

V zadnjih letih pogosto slišimo za pojem 'umetna inteligenca' in vse pogostejše so razprave o tem, ali je le-ta pozitivna ali negativna. Bo s svojimi zmogljivostmi pripeljala do zmanjšanja števila delovnih mest in posledičnih socialnih težav, ali pa bo omogočila hitrejši napredek z rastjo kvalitete življenja zaradi prodornejših rešitev, ki bodo nastale s pomočjo strojnega učenja?  

Na ta in na številna druga vprašanja bo na četrtkovem dogodku spregovoril dr. Marko Thaler, ki je med drugim vodja Kolektor Labs, strokovnjak za področje umetne inteligence in strojnega učenja. Če vas zanima, kje se umetna inteligenca že uporablja, kakšne so njene prednosti in slabosti, vas vabimo na predavanje, ki je namenjeno vsem, od začetnikov in nepoznavalcev področja, pa do posameznikov, ki se s tem področjem že ukvarjajo in bodo lahko priložnost izkoristili za pogovor z dr. Thalerjem.

Vsebina dogodka:

  • Kaj je umetna inteligenca?
  • Kaj je strojno učenje?
  • Zakaj je dobro poznati umetno inteligenco in se zavedati njenega potenciala?
  • Kje so priložnosti za uporabo umetne inteligence in strojnega učenja?
  • Kateri so miti, s katerimi povezujemo umetno inteligenco?
  • Kakšni so izzivi, ki nas čakajo zaradi širjenja uporabe umetne inteligence?

Kdaj: četrtek, 19. april 2018, ob 17. uri.

Trajanje: dogodek bo trajal 1,5 ure, od tega približno 40 minut za predavanje.

Kje: Coworking Idrija, Arkova ulica 43.

Predavatelj: Dr. Marko Thaler je doktoriral na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani s področja uporabe strojnega učenja. Je so-ustanovitelj podjetja Airnamics d.o.o., ki se ukvarja z razvojem visokozmogljivih brezpilotnih letal (droni) ter naprednih robotskih sistemov. Kot uveljavljen podjetnik in razvojnik je razvil številne kompetence na področju umetne inteligence, predvsem na področju razvoja algoritmov, osnovanih na strojnem učenju ter umetni inteligenci, več-nivojski optimizaciji krmilnih algoritmov in razvoju virtualne simulacijske platforme. Marko je tudi vodja Kolektor Labs, kjer je odgovoren za razvoj novih tehnologi - vključno s področjem umetne inteligence.

 

Prijave: za udeležbo na predavanju je potrebna predhodna prijava. Prijavite se lahko na elektronski naslov: mateja.bizjak@icra.si ali po telefonski številki 05 37 43 911.

 

Seminar je za udeležence brezplačen, saj je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije, v okviru projekta STARTAP! IDRIJA-CERKNO. Partnerji in tudi sofinancerji projekta so: Občina Idrija, Občina Cerkno, Smart Optometry d.o.o., Certa d.d., Zveza društev Mladinski center Idrija in Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija d.o.o. Idrija.

Število mest je omejeno. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

Vljudno vabljeni!

Image
Umetna inteligenca

Zadnje novice