Coworking Idrija uradno odprt

Objavljeno:

Idrija je bila vedno v koraku s sodobnim razvojem in je hitro sledila poglavitnim globalnim trendom. Od nekdaj je bila valilnica inovacij in naprednih idej, ki so se razvijale v njeni 500-letni zgodovini. Takšna ostaja tudi danes: inovativna in napredna.

Namenu inoviranja, razvijanja idej in spodbujanja podjetništva, so bili uradno odprti prostori za sodelo. Pri vzpostavitvi Coworkinga Idrija so moči združili Občina Idrija, iniciativa Startap! Idrija in koncern Kolektor. Že sama ideja so-dela in sodelovanja je razvidna že iz samega procesa, ki je pripeljal do vzpostavitve Coworkinga Idrija, saj je želja po tovrstnem prostoru zorele pri treh partnerjih povsem samostojno, nato pa se zaradi podobnih želja združila v eno celoto.

Coworking Idrija pa ni zgolj prostor za delo, ampak pomembno stičišče mladih in inovativni samozaposlenih, strokovnjakov različnih profilov in potencialnih podjetnikov, katerim omogoča spontano mreženje, pridobivanje znanj, izkušenj in priložnosti za razvoj novih projektov. Ne samo z vso potrebno infrastrukturo pač pa tudi predavanji in delavnicami, mentorstvom...

»Ne dvomimo v to, da bo Coworking Idrija pripomogel k razvoju podjetniške iniciative ter k razvoju obstoječih in novih produktov in storitev,« je na otvoritvi dejal idrijski župan Bojan Sever.

Otvoritev, kakor tudi Coworking Idrija, je del projekta Formica Cerkno-Idrija_logatec, ki je financiran s strani Evropske unije iz Sklada za regionalni razvoj, Republike Slovenije in Občine Idrija.

 

Image

Zadnje novice